O Študentskem svetu FERI

Večina ve, mnogi pa tudi ne, da tako kot na večini fakultet, tudi na naši obstaja in aktivno deluje Študentski svet.

Študentski svet je organ fakultete in univerze ter hkrati najvišji in edini organ, ki predstavlja študente. Trenutni Študentski svet FERI sestavlja 8 članov ter prodekan za študentska vprašanja. V takšni zasedbi delujemo od decembra 2013, ko so nas za mandat enega leta izvolili študenti FERI. Na rednih sejah se dobivamo enkrat na mesec, v primeru težav ali drugih obveznosti, ki jih moramo opraviti, pa tudi na izrednih. Smo vez med študenti in fakulteto. Naša naloga je, da se zavzemamo za dobrobit študentov ter prispevamo k študentu prijaznejšemu in kvalitetnejšemu študiju.

Tako v imenu študentov podajamo mnenja o napredovanju profesorjev, sodelujemo pri reševanju študijskih težav, se ukvarjamo s študentskimi pravicami, skrbimo za ob-študijsko dejavnost in marsikaj drugega. V mesecu februarju pa smo v sodelovanju s ŠS Strojne fakultete priredili tudi po-izpitno zabavo.
Študentski svet zastopa študente tudi v glavnih organih na fakulteti: Senatu fakultete, v Upravnem odboru, v Znanstveno-pedagoških svetih, na Akademskem zboru, predstavnike pa imamo tudi v Študentskem svetu Univerze Maribor.

Naše seje so javne – vabila objavljamo na spletni strani FERI-ja, tako da se nam lahko pridružite, nam zaupate svoje probleme, izrazite mnenje ali kaj drugega. Pred vsako redno sejo, ki je običajno v zadnjem tednu meseca, organiziramo tudi Čajanke ŠS FERI, kjer lahko sproščeno poklepetate z nami. V našem planu dela za tekoče študijsko leto imamo načrtovanih veliko zabavnih dogodkov za študente, tako da sledite naši spletni strani ssferi.um.si/ ali “všečkajte” naš Facebook profil, da ne boste česa zamudili!

 

Lektorirala: Katarina Kikec

O avtorju / Pia Prebevšek

Dobra glasba & dobre knjige + iskreni ljudje + moja Sony in Phony + Haribo bomboni + shopping + štirje letni časi v vseh oblikah = me happy 🙂

Pia Prebevšek

Dobra glasba & dobre knjige + iskreni ljudje + moja Sony in Phony + Haribo bomboni + shopping + štirje letni časi v vseh oblikah = me happy :)

%d bloggers like this: