Mariborski robotski izziv

Danes, 13. 5. 2014, je v avli FERI med 08.00 in 16.00 pod vodstvom inštituta za robotiko FERI v sklopu dogodka Mariborski robotski izziv potekalo več državnih tekmovanj z mobilnimi roboti.

Že petnajsto leto zapovrstjo so se dijaki in študentje pomerili v tekmovanju  RoboT. Sodelovalo je 23 dijakov iz treh srednjih šol in en študent FERI. Enajstič je potekalo tekmovanje osnovnošolcev, imenovano ROBObum s 25 ekipami  in petič se je odvilo tekmovanje RoboCupJunior, na katerem sodelujejo tako dijaki, kot tudi osnovnošolci.

Vsako od tekmovanj je bilo razdeljeno v več kategorij in roboti so se morali prebijati skozi labirinte, slediti črti ter najti pot med preprekami. V sklopu RoboCopJunior so celo plesali in igrali nogomet. Mlajše ekipe so se pomerile v poznavanju zgradbe robota in izvirnosti predelave in nadgradenj, občasno pa so bili potrebni tudi programerski popravki na terenu.

Tekmovanja so bila odprta za obiskovalce – teh je bilo precej, rezultate pa je na splet sproti prenašal v ta namen zgrajen sistem roboTIMING. Rezultate RoboT 2014 si je mogoče ogledati na povezavi: http://164.8.67.204/tekma/www/rezultati_dij.php

Rezultati ostalih tekmovanj bodo v kratkem dostopni na spletni povezavi: http://www.robobum.uni-mb.si/

Najboljši tekmovalci so se na osnovi rezultatov uvrstili na prihodnja mednarodna tekmovanja.

Fotografija: Lucija Skutnik

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.458004664337196.1073741830.374471722690491&type=1″ slider=”1″]

O avtorju / Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

%d bloggers like this: