Medijski dan 2014 – že peto leto zapored!

Študenti Medijskih komunikacij že peto leto skupaj s predavatelji Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru organizirajo Medijski dan. Dogodek se bo odvijal 4. in 5. junija 2014. Prvi dan bo v Kinu Udarnik potekal mednarodni študentski filmski festival Student Cuts, drugi dan pa Izobraževalni vrtiljak z različnimi predavanji in delavnicami na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Osnovno vodilo Medijskega dne je: »Študenti za študente.«. Prvotni namen Medijskega dne je bil predstavitev študentov, skozi leta pa se je ta dogodek, iz enega popoldneva, razširil v kar dvodnevni dogodek, namenjen širši javnosti. Cilj je še vedno predstaviti izdelke študentov, jim podati nova znanja, izkušnje, jim omogočiti, da se povežejo z gospodarstvom in postanejo prepoznavni tudi drugod, ob tem pa dogodek ponuja še razne poučne vsebine, ki so zanimive tudi za širši krog obiskovalcev, ne le za »medijce«.

filmski_veceri_fb_thumb

Prvi del dogodka Mednarodni študentski filmski festival Student Cuts se bo pričel v sredo, 4. junija 2014 ob 10. uri s »Filmi ob zajtrku« in se nadaljeval s predvajanjem tekmovalnih filmov iz različnih držav, predavanji in ostalim spremljevalnim programom vse tja do podelitve nagrad ob 8. uri, kateri bo sledila še zabava.

Naslednji dan, 5. junija, bo v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko potekal drugi del dogodka, imenovan Izobraževalni vrtiljak. Na okrogli mizi bodo o kariernih izzivih spregovorili nekdanji študenti Medijskih komunikacij, ki so se na svojih področjih že uveljavili. Tej sledijo razna predavanja in delavnice iz področja produkcije, oblikovanja, kreativnosti, spoznali bomo lahko ozadje dogodka EuroBasket 2013 ter zakulisje mednarodnega oglaševalskega festivala Golden Drum. Dogajanju bo ob 20. uri sledila zaključna slovesnost, zaključna zabava pa se bo že tradicionalno odvila v Jazz Klubu Satchmo.

Vabljeni na Medijski dan, ki vam bo predstavil svet medijev v drugačni luči, dal priložnost, da se izkažete na študentskem filmskem festivalu Student Cuts, širite svoja obzorja in si pridobite novega znanja, ali pa sodelujete na katerem od izzivov in osvojite čudovite nagrade – za vsakega se najde nekaj.

Zato ne pozabite, 4. in 5. junij je rezerviran za Medijski dan 2014!

Skupaj napolnimo predavalnice!

 

Več informacij o dogodku Medijski dan 2014 lahko najdete na www.medijskidan.si.

 

Lektorirala: Katarina Kikec

Slikovno gradivo: facebook.com/MedijskiDan

O avtorju / Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

%d bloggers like this: