Teconomy 2015

Danes, v torek, 3. marca 2015, je v avli FERI med 9. in 16. uro tretje leto zapored potekal karierni sejem pod imenom Teconomy, ki ga organizira društvo IAESTE LC Maribor.

Namen dogodka je študentom in podjetjem predstaviti priložnosti, ki jih omogočata ena in druga stran. Študenti se pogovorijo s predstavniki, ki jim predstavijo možnosti, opišejo delovne izkušnje in pogoje sodelovanja. Česar več sicer ni bilo pričakovati, saj je namen sejma le spoznavanje možnih delodajalcev – razen, če za trajnejše povezovanje s študenti poskrbijo podjetja sama. Zainteresiran študent s pristopom do stojnice podjetja ne pridobi nobene prednosti pri izbiri in je podvržen vsem izbirnim postopkom, ki zadevajo ostale kandidate za prakso ali službo.

Gostitelji so za udeležence dobro poskrbeli. Obiskovalcem so bili na voljo mini sendviči in kava, v gneči pa je bilo opaziti tudi mnogo oranžnih majic, članov IAESTE, ki so delili brošure in velikodušno pomagali z nasveti.

Gneča je bila velika in če gre soditi po številu obiskovalcev, je dogodek uspel. Za podrobne podatke o dejanskem uspehu, ki ga prinese študentom, ki se ga udeležijo, pa bomo v kratkem povprašali pri društvu IAESTE LC Maribor.

 

Brošuro društva IAESTE LC Maribor, ki postreže s podrobnostmi o sodelujočih podjetjih, je moč najti na naslednji povezavi:

http://1drv.ms/1BQEDXu

O avtorju / Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

%d bloggers like this: