Festival Lent je tradicija

Med 26. Junijem in 11. Julijem se bo ponovno že tradicionalno odvijal Festival LENT, ki bo letos sicer v nekoliko okrnjeni obliki a še vedno poln presenečenj z velikim številom nastopov.

Prve folklorne zgodbe festivala Lent so se odvile pred več kot dvajsetimi leti na obrežju reke Drave, kar se ohranja še danes in tako bo tudi letos, s številnimi nastopi in prireditvami. Festival je v svoji dolgi in pisani zgodovini že davno prerasel obrežje in se tako danes dogajanja festivala širijo znotraj in onkraj mesta Maribor. Je festival, ki mesto Maribor za več kot dva tedna spremeni v živo, živahno in mesto polno doživetij.

Za festival Lent bi lahko dejali, da je nekakšen zaključek študija študentov in sladek pričetek zasluženih počitnic, zato Študentska organizacija Univerze v Mariboru že vrsto let podpira Festival Lent, saj s tem posredno omogoča, da mladi spoznajo in se udeležijo širokega spektra dogodkov. Potrebno je pokazati, da Maribor je mladim prijazno mesto, kar Festival Lent s pestro raznolikostjo programa zagotovo omogoča.

Video: © 2015 Narodni dom

Letošnja Lenta v predprodaji znaša za študente in dijake 10€ v oziroma redna cena 15€.

Več o prihajajočem festivalu pa si lahko preberete tukaj.

O avtorju / Gregor Nikolić

Oseba s pozitivnimi misli, ki se izražajo v življenju. "Zajemi življenje s polno žlico in uporabi tisto kar je dobrega, slabega se pa zavedaj! :)"

Gregor Nikolić

Oseba s pozitivnimi misli, ki se izražajo v življenju. "Zajemi življenje s polno žlico in uporabi tisto kar je dobrega, slabega se pa zavedaj! :)"

%d bloggers like this: