Prireditev ob Dnevu FERI

13. 1. 2016 smo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko praznovali, sedaj že petnajsti Dan FERI. Ob tej priložnosti se je zvrstilo več dogodkov.

Denis Đonlagić
prof. dr. Denis Đonlagić

Ob 14.00 smo lahko prisluhnili predavanju prof. dr. Denisa Đonlagića. Ukvarja se z raziskovanjem razvoja optičnih vlakenskih senzorjev, optoelektronike in industrijske instrumentacije. Tema predavanja je bila Fotonika – kratek pregled razvoja doma in v svetu.

Sledila je zaključna slovesnost s podelitvijo nagrad, s katero smo počastili vse, ki so v lanskem študijskem letu pustili svojevrsten pečat in se ob tem zahvalili za njihov trud, ki so ga vložili v svoje delo ter s tem pripomogli h kvalitetnemu delu in večji prepoznavnosti fakultete. Podelitev je povezovala moderatorka Tamara Pešič. Najprej smo prisluhnili govoru rektorja prof. dr. Igorja Tičarja.

dekan prof. dr. Borut Žalik
dekan prof. dr. Borut Žalik

Sledil je govor dekana prof. dr. Boruta Žalika. V govoru se je osredotočil na leto 2015, v katerem smo pridobili novega rektorja Igorja Tičarja, ter s tem celotno novo vodstvo univerze. Zgodilo se je več znanstvenih konferenc, vsakoletna tekmovanja, med njimi tudi filmski festival Student Cuts.  Za konec smo prisluhnili še govoru prodekana za študentske zadeve Gregorju Nikoliću. Nato je sledila podelitev priznanj. Dogodek je s pesmijo popestril mešani pevski zbor FERI. Po končanem dogodku so se udeleženci lahko udeležili še druženja s pogostitvijo.

Na podelitvi so se podelila priznanja za:

  • najboljše diplomante,
  • raziskovalno delo,
  • nadpovprečno angažiranost študentov,
  • pedagoško delo,
  • raziskovalno delo zaposlenim,
  • strokovno delo.

Podelila so se tudi knjige doktorjem znanosti in slike upokojencem.

rektor Igor Tičar
rektor prof. dr. Igor Tičar
prodekan Gregor Nikolić
prodekan za študentske zadeve Gregor Nikolić

Avtorici (tekst in fotografija): Nina Katarina Bračko in Melanie Lorenčič

O avtorju / Žiga Novak

%d bloggers like this: