Predstavitev diplomiranja

14.1. 2016 je ob 14.00 na FERI potekala predstavitev diplomiranja, ki so jo pripravili tutorji študenti. Predstavitve se je udeležilo veliko število študentov.

Tutorji so jim na podlagi lastnih izkušenj predstavili absolventski staž, postopek izbire in pridobivanja mentorja, izbiro teme za diplomsko nalogo in pisanje dispozicije.

Opozorili so na problematiko plagiatorstva, za pomoč pri upravljanju in navajanju virov so priporočili uporabo programa Mandalay. Izpostavili so roke za prijavo diplomskih del, oddajo dizertacij, zaključnih del in zagovorov ter predstavili kje na spletu je možno dostopati do natančnejših navodil za pripravo diplomskega dela in njegovo oddajo. V nadaljevanju so se osredotočili na sam postopek oddaje zaključnega dela in na zagovor.

Študenti so na predstavitvi izpostavili težavo pri razlikovanju diplomske naloge in projekta, ki je zaključno delo določenih študijskih programov. Poleg predstavitve tehničnih navodil za izvedbo so tutorji na podlagi svojih izkušenj s pisanjem diplomske naloge študentom podelili tudi številne uporabne nasvete ter odgovarjali na njihova vprašanja.

 

Avtorica: Saša Brdnik

Fotografinja: Nina Katarina Bračko

O avtorju / Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

Špela Goričnik

Oseba, ki obožuje naravo, glasbo in film. Moto, ki me opisuje: "Življenje je slikarsko platno, obarvaj ga z vsemi barvami, ki jih lahko."

%d bloggers like this: