Marčevski filmski večer

Prvi teden v mesecu ponovno prinaša filmski večer, ki je tudi tokrat potekal na FERI-ju. Ogledali smo si kratke študentske filme iz Združenega Kraljestva, Nemčije, Slovenije, Kanade, Italije, Kitajske, Mehike in Ukrajine na temo družbene odgovornosti.

Obravnavane tematike so se dotikale priseljencev v Veliki Britaniji, posilstva v begunskem kampu v Nemčiji, brezdomstva, okoljske problematike in energetike. Ogledali smo si tudi nagrajeni film Sun Village, ki prikazuje problematiko kitajskih otrok, katerih starši so pristali v zaporu, za njih pa zdaj skrbi nekdanja policistka, ki opozarja na to perečo družbeno težavo. Filmski večer se je končal z zabavnim Ukrajinskim filmom Kissing Hank’s Ass, ki je na zanimiv način smešil nesmiselnost slepe vere.

Ogledu filmov je sledil intervju z direktorjem filmskega festivala Student Cuts, Jakom Polutnikom. Potrdil je, da bo festival Student Cuts potekal tudi letos, tokrat v Salonu uporabne umetnosti, filmske večere pa bo do konca študijskega leta mogoče obiskovati na FERI-ju. Izrazil je navdušenje nad slikokovitim izboljšanjem kvalitete in števila prejetih filmov iz vsega sveta v primerjavi s prejšnjimi leti in vse ponovno pozval, da sodelujejo na letošnjem festivalu in svoje kratke filme pošljejo do 1. aprila.

Naslednji filmski večer pa se bo odvijal, tako kot vedno do zdaj , drugo sredo v mesecu (13. 4. 2016). Več informacij o dogodkih in filmskem festivalu je na voljo na spletni strani Student Cuts in na njihovem Facebook strani.

Avtorica članka: Saša Brdnik

Fotografinja: Nina Katarina Bračko

 

O avtorju / Saša Brdnik

Periferiji sem se pridružila, ker sem želela bolje spoznati novinarsko delo. Izkušnje, ki sem jih pridobila z delom so zelo raznovrstne - od oblikovanja, novinarskega dela, snemanja in mnogo drugega. Tako, da vsem priporočam, ki jih tovrstno delo zanima, da se nam pridružite. Sem članica debatnega društva UM, opravljam prostovoljno delo na Infopeki, sodelujem pri filmskem festivalu Student cut's in pri različnih drugih projektih. Zelo rada potujem.

Saša Brdnik

Periferiji sem se pridružila, ker sem želela bolje spoznati novinarsko delo. Izkušnje, ki sem jih pridobila z delom so zelo raznovrstne - od oblikovanja, novinarskega dela, snemanja in mnogo drugega. Vsem priporočam, ki jih tovrstno delo zanima, da se nam pridružite. Sem članica debatnega društva UM, opravljam prostovoljno delo na Infopeki, sodelujem pri filmskem festivalu Student cut's in pri različnih drugih projektih. Zelo rada potujem.

%d bloggers like this: