Vabilo na tekmovanje v izdelavi električnih koles

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami doživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z dijaki ter študenti tehnike delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.

Laboratorij za energetiko – Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, že peto leto zapovrstjo organizira dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles. Tekmovanje bo potekalo 9. maja 2016 v Mariboru, (rezervni termin 12. maj 2016). Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi ustvarjalnost dijakov in študentov tehnike, predstaviti nove tehnološke rešitev na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni.

Z dogodkom, ki poteka pod okriljem Mestne občine Maribor in v sodelovanju s podjetjem Elektro Maribor, Študentskim svetom FERI, podjetjem ZM DAVA, Energetsko agencijo za Podravje ter Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, želijo sodelujoči partnerji širiti splošno ozaveščenost o nujnosti učinkovite rabe energije v prometnem sektorju.

Tekmovanje poteka v sklopu Mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika – Power engineering. Na letošnjem tekmovanju sodeluje osem ekip iz Srednje elektro-računalniške šole Maribor, Elektrotehniške – računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana, Šolskega centra Škofja Loka, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Visoke strokovne šole – Koroške univerze uporabnih znanosti. Tekmuje se v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah potekata tekmovanji v premagovanju razdalje in naklona na Hipodromu Kamnica ter bližnji klančini. Popoldan pa se dogodek preselil na Trg svobode, kjer poteka tekmovanje v disciplini spretnostne vožnje po poligonu.

V sklopu tretje tekmovalne discipline poteka dogodek E-mobilnosti, kjer se ekipe in že uveljavljene dobre prakse s področja energetike in trajnostne mobilnosti javno predstavijo. Za obiskovalce prireditve je podan pregled trga ultra lahkih električnih vozil, mogoče pa so tudi testne vožnje z demonstracijskimi električnimi vozili.

Program:
09:00 – 11:00  Hipodrom Kamnica; Tekmovanje v premagovanju razdalje, kjer se preverja zmogljivost baterije.
11:30 – 12:30   Cesta za tremi ribniki; Tekmovanje v premagovanju naklona, kjer se preverja moč motorja.
15:00 – 17:00   Trg svobode; Tekmovanje v spretnostni vožnji, kjer se ocenjuje funkcionalnost e-kolesa in Dogodek E-mobilnosti.

Več informacij lahko najdete na spletni strani http://e-bikes.uni-mb.si oziroma na elektronskem naslovu e-bikes@um.si.

Vljudno vabljeni!
E-BIKE UMFERI

O avtorju /

%d bloggers like this: