Čarovnija filmskih večerov se je vrnila

Po poletnem odmoru je Student Cuts krenil v novo sezono filmskih večerov, letos na čisto novi lokaciji – Vetrinjskem dvoru.

Po lanskoletni loteriji s prizorišči, ko se je dogajanje selilo iz meseca v mesec, je Student Cuts svoj dom letos našel v Vetrinjskem dvoru.

Sreda, 19. oktobra, nam je tako prinesla prvega izmed mnogih večerov napolnjenih s čudovito filmsko energijo. Tako kot vedno, je bilo tudi tokrat poskrbljeno za pester nabor kratkih filmov mladih ustvarjalcev. Obiskovalci so si lahko ogledali vse od igranih filmov in dokumentarcev do animacij. Prikazanih je bilo 9 filmov, ki jih je povezovala skupna tematika – človeške meje in zmožnosti. Med drugim je bil predvajan tudi film Ride Fast Now (Cova Carlos), ki je na filmskem festivalu Student Cuts dobil nagrado za najboljši film po mnenju občinstva. Film je portret Leighte Thompson in prikazuje njeno pot do uspeha na kolesarskem tekmovanju. Film nas uči, da lahko vedno dosežemo svoje sanje, če le trdo delamo za to. V dokumentarnem filmu Home Away From Home (Tianyao) smo spremljali zgodbo starejših Kitajcev, ki so migrirali v ZDA, da bi pomagali pri vzgoji svojih vnukov. Družina namreč predstavlja eno najpomembnejših vrednot na Kitajskem. Film Charades (Tatum Lenberg) nas je opomnil, da lahko pod vplivom alkohola povemo več o svoji preteklosti kot bi hoteli.

Poleg teh so bili predvajani še filmi: I Love You (Ilhan Abdullah Harun), Last Act (Daphné Chabrier, Laura Hottot, Cécile Peyron), Looking for (Hui Kai, Su), The Epiphany (Syed Shadan) in Unicef (Botond István Tobai).

 Za vse, ki ste zamudili oktobrski filmski večer, je popravni izpit že naslednji mesec, ko bo spet na ogled šopek odličnih filmov iz vseh koncev sveta.

Avtorica članka: Nina Katarina Bračko

O avtorju / Žiga Novak

%d bloggers like this: