Erasmus+ (Razpis za sofinanciranje)

Objavljen je bil II. Razpis za sofinanciranje mobilnosti študentov z namenom študija v tujini v programskih državah Erasmus+ za obdobje 2016.

V okviru razpisa lahko študenti dobijo finančno donacijo Erasmus+ in dodatno štipendijo iz razpisa Javnega sklada za študij v tujini, ki se bo zaključil najkasneje do 31.5.2018. Države, ki sodelujejo pri tem projektu, so članice Evropske unije: Islandija, Liechtenstein, Norveška, Turčija in Makedonija.

Program Erasmus+ študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti namesto na matični instituciji opravijo na partnerski instituciji v tujini. Seznam trenutno razpoložljivih mest na partnerskih institucijah Univerze v Mariboru je objavljen skupaj z razpisom.

Na razpis se lahko prijavijo tudi študenti, ki so že bili na študiju ali/in praktičnem usposabljanju v okviru programa Erasmus, saj ima študent na vsaki stopnji študija možnost izkoristiti do 12 mesecev mobilnosti, študenti enovitega št. programa medicine pa celo do 24 mesecev.

ROK ZA PRIJAVO NI DOLOČEN – prijave se bodo sprejemale do zapolnitve mest in porabe sredstev.

Prijavite se lahko s svojo digitalno identiteto na spletni strani TUKAJ.  Natisnjeno in podpisano prijavnico prinesite v času uradnih ur v referat za študentske zadeve.

Vabimo vas, da podrobnosti preverite na spletni strani: TUKAJ

ERASMUS+ NI MUS, POMAGA PA

O avtorju / Žiga Novak

%d bloggers like this: