Literarni natečaj

Vabljen_a k sodelovanju na literarnem natečaju, ki je namenjen vsem, ki jih zanima družbeno angažirana literatura.

Pogoj natečaja je, da literarno delo vključuje kritiko družbeno-političnega sistema. Lahko napišeš pesem, pripoved ali dramo, ki obsega največ 20 strani A4 formata (pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmik vrstic 1,5), zraven pa dopišeš svoje osnovne podatke (ime in priimek, telefon in e-pošto). Literarno delo lahko pošlješ na naslov infopeka@infopeka.org najkasneje do 15. 12. 2016.

Najboljša literarna dela bo izbrala tričlanska strokovna komisija. Nagrajence bodo razglasili na zaključnem literarnem večeru, ki bo potekal v sredo, 21. 12. 2016, v prostorih MISC INFOPEKA Nagrade bodo vsebinsko vezane na literarni natečaj.

Namen literarnega natečaja je spodbuditi mlade k branju in pisanju družbeno angažirane literature, razvijati občutek za pravičnost, sposobnost vživljanja v drugega in kritičnost.

Literarni večeri, literarne delavnice in literarni natečaj z družbeno angažirano vsebino sestavljajo cikel »Beremo in pišemo s teto Roso« (aluzija na socialistično filozofinjo in revolucionarko Roso Luxemburg), ki je vsebinsko osredotočen na promocijo branja družbeno angažirane literature in promocijo tovrstnega literarnega ustvarjanja.

Info:
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Pekarna Magdalenske mreže
Ob železnici 16
2000 Maribor
www.infopeka.org

O avtorju / Žiga Novak

%d bloggers like this: