Januarski filmski večer v Vetrinjskem dvoru

Včeraj, 11. januarja, se je v Vetrinjskem dvoru odvil četrti filmski večer Student Cuts v tej sezoni.

Obisk je bil skromnejši kot decembra, tako da so si gledalci lahko ogledali 8 kratkih filmov, med njimi tudi Klasično noč (Renata Charikipoulos in Alexandre Sarkis, Francija), najboljši eksperimentalni film po izboru žirije na lanskem festivalu Student Cuts.

Predvajani so bili še dokumentarni filmi Amolador (Teyama Alkamli, Portugalska), Kalabattu – A binding thread (Arundhati Bhardway, Indija) in Moderator na radiu – delo ali zabava?

(Aleš Studen, Slovenija), animirana filma The Wind (Jinyue Wan, ZDA) in ISKON Anima Aeternam (Dragas Mihajlo, Srbija), oglas MEET THE REAL ME (Bartosz Kruhlik, Poljska) ter igrani film Close Mondays (Henry Willette, ZDA).

Filmski večeri Student Cuts se odvijajo vsak mesec, od oktobra do maja. Celoten projekt organizirajo študentje Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM v sodelovanju s fakulteto, lokalno skupnostjo in pokrovitelji. Na filmskih večerih, ki običajno potekajo vsako drugo sredo v mesecu, so prikazani filmi, ki so na festivalu sodelovali v prejšnjem letu.

Student Cuts je namenjen predvsem mladim filmskim ustvarjalcem, ki so svojo kariero komaj začeli. Daje jim edinstveno priložnost, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu in tako pokažejo svoj ustvarjalni potencial. Vsi filmi na festivalu so ustvarjeni brez profesionalne pomoči, zato so filmi pokazatelji dela mladih, ki imajo v sebi ogromno domišljije, ustvarjalnosti, volje da izrazijo svoje mnenje in seveda veliko zanimanje za filme. Zaradi takšnih ustvarjalcev lahko na festivalih in filmskih večerih uživamo v edinstvenih in drugačnih zgodbah, polnih mladostniške energije, raznolikosti in idej.

Naslednji filmski večer bo na sporedu 15. februarja, ko bo predvajanih deset kratkih filmov.

Avtor članka: Student Cuts

O avtorju / Žan Žnidar

%d bloggers like this: