Februarski filmski večer v Vetrinjskem dvoru

V sredo, 15. februarja, bo v Vetrinjskem dvoru v središču Maribora potekal peti Student Cuts filmski večer v tej sezoni.

Na ogled bo deset kratkih filmov, ki se navezujejo na del življenj posameznikov, ki so nekoliko zakriti drugim. Med njimi bo tudi singapurski film Jia, najboljši dokumentarni film po izboru žirije na lanskem festivalu Student Cuts. Predstavljeni bodo tudi filmi, ki so bili prikazani na večjih festivalih po vsem svetu.

Filmski večeri Student Cuts se odvijajo vsak mesec, od oktobra do maja. Celoten projekt organizirajo študentje Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM v sodelovanju s fakulteto, lokalno skupnostjo in pokrovitelji. Na filmskih večerih, ki običajno potekajo vsako drugo sredo v mesecu, so prikazani filmi, ki so na festivalu sodelovali v prejšnjem letu.

Student Cuts je namenjen predvsem mladim filmskim ustvarjalcem, ki so svojo kariero komaj začeli. Daje jim edinstveno priložnost, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu in tako pokažejo svoj ustvarjalni potencial. Vsi filmi na festivalu so ustvarjeni brez profesionalne pomoči, zato so filmi pokazatelji dela mladih, ki imajo v sebi ogromno domišljije, ustvarjalnosti, volje da izrazijo svoje mnenje in seveda veliko zanimanje za filme. Zaradi takšnih ustvarjalcev lahko na festivalih in filmskih večerih uživamo v edinstvenih in drugačnih zgodbah, polnih mladostniške energije, raznolikosti in idej.

Tokrat bodo predvajani animirani filmi #LINGO (Vicente Niro, Portugalska), Deus Ex Therapis (Marion Gombert, Baptiste Groazil, Maite Robert, Francija) in Lovilka sonca (Rodrigo Martinez, Mehika), igrani filmi Čriček (Marko Jukić, Hrvaška), Homer (Howard Burbidge, ZDA) in Glasnost (Troy Charbonnet, ZDA), dokumentarni filmi Prepoved trobil (Kumar Rakesh, Indija), Jia (Jabez Koh, Singapur) in Živeti (Filip Gornik, Slovenija) ter eksperimentalni film Odarte (Emilio Jimenez Cortes).

http://www.studentcuts.eu

O avtorju / Žan Žnidar

%d bloggers like this: