Teconomy 2017

V torek, 7. marca je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, potekal že 5. karierni sejem Teconomy, ki ga organizira društvo IAESTE LC Maribor. Društvo je namenjeno predvsem iskanju plačane prakse v tujini za študente.

Sejem je namenjen predvsem študentom tehniških, naravoslovnih in ekonomskih smeri. Sam namen je, da se študenti spoznajo s podjetji, mogoče najdejo ravno tisto, ki jih zanima ali pa se odpravijo na počitniško prakso v tujino, podjetjem pa koristi najbolj z vidika, da spoznajo svoj bodoči kader, organizacije pa so nam na voljo pri iskanju prve zaposlitve.

Na sejmu Teconomy se je predstavilo preko 20 podjetij in organizacij, nekateri od njih sodelujejo in so prišli skupaj. Podjetja, ki so se predstavljala, pa prihajajo iz Slovenije in Avstrije.

Po odzivu študentov, smo ugotovili, da si je marsikateri že našel svoje potencialno delovno mesto, v veliko pomoč pa so nam tudi organizacije, ki pomagajo študentom po končani fakulteti najti službo. Podjetja so bila na voljo za vsa vprašanja in dileme, dobili smo tudi prospekte in zgibanke za več informacij, na stojnicah pa smo se lahko tudi okrepčali. Za malico in kavo pa je poskrbelo tudi društvo IAESTE LC, njihovi člani pa so z nami delili izkušnje praks v tujini.

Videoposnetek o dogodku bo objavljen kmalu.

Avtorica članka: Nastja Alt

Galerija

 

Jan Znidar

V ekipo periferije sem vstopil ker ponuja polno priložnosti za druženje z ljudmi, ki jih zanima enako oziroma podobno področje in prinaša nove izkušnje ter znanja, ki so vedno dobrodošla. Ukvarjam se z izdelavo spletnih strani, grafičnim oblikovanjem. Sem željan novih izzivov in izkušenj. V prostem času se ukvarjam s športom, kot tudi družim s prijatelji.

%d bloggers like this: