FERI Ultimate

Študentski svet FERI je hotel mini študentski ultimate turnir organizirati že ob koncu lanskega študijskega leta, vendar se je turnir zaradi premajhnega števila prijavljenih prestavil na začetek študijskega leta 2017/18. Tokrat je v torek, 17. 10. 2017, v sodelovanju z lokalnim klubom Maribor ultimate organizacija turnirja uspela, še več, udeležilo se ga je nekaj manj kot 40 igralcev in več deset gledalcev.

Ultimate frizbi je razmeroma nov šport, ki pa se je v zadnjem času razširil tudi med študente. Na turnir se je prijavilo kar 5 ekip in nekaj posameznih igralcev, ki so na koncu tvorili šesto ekipo. Sodelovali so lahko vsi študentje Univerze v Mariboru, zato so se na igrišču pomerile tudi ekipe iz različnih fakultet.

V Univerzitetni dvorani Leona Štuklja so se igralci zbrali ob 15:30, ob 15:35 pa je bila na sporedu že prva tekma. Tekme so trajale 10 minut, med njimi pa je bilo 5 minut pavze. Vsaka ekipa je zaigrala 3 oz. 4 tekme, ki pa so bile kljub svoji dolžini, zelo intenzivne in naporne.

Večina igralcev je ultimate že poznala, a so zaigrali tudi študentje, ki so se s športom srečali prvič. Na začetku so jim organizatorji na hitro razložili pravila, nato pa so si ogledali prve tekme in se še sami pomerili z diskom na igrišču.

Ultimate je nekontakten šport, ki ne pozna sodnikov, zato močno spodbuja fair play. Temu primerno je bilo tudi vzdušje v telovadnici, ki je bilo celotni 2 uri in pol športno in tekmovalno, a hkrati tudi prijateljsko in prijetno.

V finalu sta se ob koncu turnirja pomerili ekipi FML (FMN) in Hammertime, premoč na igrišču pa so pokazali igralci FML. Da se študentje domov niso odpravili žejni in praznih rok, je ŠS FERI za vse zagotovil plastenke vode in ob koncu tudi manjšo pozornost.

Končni rezultati turnirja FERI Ultimate:

  1. mesto: FML
  2. mesto: Hammertime
  3. mesto: Pick Up
  4. mesto: Diskopolonice
  5. mesto: Ormož je mesto
  6. mesto: Medicorn

Fotografije: Pia Prebevšek in Maruša Lešnik
Avtorica članka: Urška Kur

O avtorju / Urška Kur

Za sodelovanje v Periferiji sem se odločila, ker me zanima novinarstvo, pisanje člankov, mimogrede pa lahko pridobim še dobre izkušnje za naprej. V prostem času se ukvarjam s športom, treniram namreč Ultimate frisbee.

Urška Kur

Za sodelovanje v Periferiji sem se odločila, ker me zanima novinarstvo, pisanje člankov, mimogrede pa lahko pridobim še dobre izkušnje za naprej. V prostem času se ukvarjam s športom, treniram namreč Ultimate frisbee.

%d bloggers like this: