Periferija išče sodelavce

Spoštovani obiskovalec!

Situacija je resna. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) združuje množico znanstvenih smeri, ki delajo ustanovo idealen kraj za pridobivanje tako teoretičnih znanj kot tudi izkušenj.

Ampak kaj se zgodi s študentom, ko pride na FERI? Velika verjetnost je, da ostane pasiven opazovalec, opravlja študijske obveznosti in se za vse ostalo bolj malo briga. Nekateri, čeprav redki, se aktivno udejstvujejo v dogodkih, ki jih prirejajo študentske skupine in inštituti, ali pa se, še redkeje, celo sami lotijo kakšnega projekta.

Študenti FERI smo kot skupnost sposobni izdelati strojne dele, elektroniko, postaviti delujoč, dobro analiziran in načrtovan splet programja in komunikacijske povezave, na koncu pa skupni rezultat predstaviti in promovirati na strokoven način. Ste zasledili vzorec podjetja?

Ampak sploh vemo, kaj se dogaja na posameznih smereh in inštitutih? Kaj kdo ustvarja, kakšni projekti se izvajajo, kakšne so možnosti sodelovanja?

Ali imamo orodje, ki bi te odmaknjene, skrite točke dogajanja strnilo in jih pripeljalo do zainteresiranih posameznikov?

Do nedavnega je bilo na to vprašanje težko odgovoriti pritrdilno. Konec leta 2013 pa se je majhna, odpadniška študentska skupina, z izkušnjami iz nekdanjega, splošno usmerjenega študentskega časopisa Abakus, povezala s Študentskim svetom FERI. Produkt te zgodbe je Periferija, spletni medijski portal.

Ime si lahko razlagamo na več načinov, ampak recimo mu preprosto obrobni opazovalec, povezovalec in prenašalec zgodb.

Cilj, ki si ga je ekipa portala Periferija zadala, bo brez sodelovanja vseh vključenih v proces izobraževanja in dela na fakulteti težko doseči.

Ekipa Periferije je vedno na lovu za novimi kadri. Potrebujemo študente mešanih ozadij in znanj, ki smo jih našteli na naslednjih straneh. Pomanjkanje znanja ni težava, učili se boste skozi delo.

Ne moremo vam obljubiti plačane službe, obljubimo pa vam lahko dobro referenco, delo v resnih skupinah, zabavne trenutke pred zaključnimi roki in izkušnje. V kompletu z vsem tem pa vedno pridejo tudi poznanstva.

 

Potrebujemo:

Študente z interesom pisanja člankov in poročil.
Intervjuji, tematski članki, poročila z dogodkov, kritike. Imamo lektorje in urednike, naj vam pisanje ne bo problem.

Študente z zanimanjem za pomoč pri delu z zajemom videa, zvoka in postprodukcijske obdelave.
Delo na področju intervjujev, snemanja dogodkov, video poročil in morda celo fakultetnega TV in radio programa.

Posameznike s strokovnimi znanji.
Sodelovanje pri izdelavi prispevkov; posamezniki, ki bodo vedeli zapletene strokovne reči približati širšemu krogu in le-to po potrebi tudi zapisali.

Grafične oblikovalce. Poživitev spletne strani s kvalitetno grafično podobo.

Študente z znanjem urejanja spletnih strani.
Delo s spletno stranjo izdelano v WordPressu: programiranje, izboljšave.

In za konec: Potrebujemo vodje projektov.
Posameznike z željo po vodenju, pa tudi tiste malo manj prepričane, da jih skozi praktično delo oblikujemo v dobre urednike, ki bodo medij vodili ob menjavi generacij.

 

Vsi, ki ste za sodelovanje zainteresirani se nam javite na e-naslov:
periferija.ssferi@um.si

 

 

%d bloggers like this: